La Liga – betting på spansk toppfotball

Spansk fotball har alltid hatt mange tilhengere. Spesielt Barcelona og Real Madrid har en stor tilhengerskare utenfor Spania. Her i Norge fikk nok interessen for spansk fotball og La Liga et ekstra løft da Martin Ødegaard ble solgt til Real Madrid i 2015. Interessen for oddsspill på spansk fotball ble heller ikke noe mindre som et resultat av dette.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 2000 NOK
2
100% opptil 5.000 kr
3
100% opptil 3000 NOK
4
1000 kr
5
100% opptil 2000 NOK
6
5 x 20 EUR gratisspill
7
opptil 100 EUR
8
2000 NOK
9
2000 NOK
10
opptil 2.100 kr

Spansk toppfotball i La Liga siden 1929

Tanken eller ideen om en falles nasjonal liga i spansk fotball ble foreslått i 1928, og etter en del diskusjoner ble det omsider vedtatt av det spanske fotballforbundet. Resultatet ble at en nasjonal liga for toppfotballen med 10 lag kom på plass fra 1929. Antall lag i La Liga er utvidet hele seks ganger siden oppstarten i 1929. Ligaen var på sitt største i årene 1995 til 1997 da den bestod av 22 lag. Deretter ble den redusert tilbake til 20 lag, og det har den vært siden. En serie med 20 lag innebærer av hver sesong i La Liga eller Primera División som er det egentlige navnet, består av 380 kamper. Det er blitt kåret en spansk seriemester hvert år siden 1929 med unntak av tre sesonger under den spanske borgerkrigen.

Real Madrid har flest ligatitler

De som følger spansk fotball vet jo at denne er blitt dominert av de to El Clasico-lagene Real Madrid og Barcelona de siste 70 årene, men det har ikke alltid vært slik. Barcelona vant den aller første utgaven av La Liga, men deretter vant ikke katalonerne igjen før i 1944/1945-sesongen. Det katalonske laget har vunnet La Liga 26 ganger, og like mange ganger har de også endt på andreplass.

Det er imidlertid erkerivalen fra den spanske hovedstaden som har sikret seg flest ligatitler. Real Madrid har vunnet La Liga hele 34 ganger, mens de har endte på sølvplass 24 ganger. “Los Blancos” vant La Liga for første gang i 1931/1932-sesongen, og de forsvarte dette seriemesterskapet sesongen etter. Deretter vant de ikke serien på nytt før i 1953/1954-sesongen. 

betting på la liga

Fem sesonger på rad

Real Madrid har klart å vinne ligaen fem sesonger på rad to ganger, mens rekorden til Barcelona er fire sesonger på rad en gang. Dersom du gransker statistikken over serievinnere i La Liga nøye, vil du oppdage at det er 1951/1952-sesongen som er starten på dominansen til Barcelona og Real Madrid. Etter denne sesongen er det kun 16 ganger at et annet lag har vunnet La Liga.

De senere årene er det Atletico Madrid som har utfordret disse to lagene, og som har vunnet serien om ikke et av de to El Clasico-lagene har gjort det. Atletico Madrid har sikret seg 11 seriemesterskap, samtidig som de er blitt nummer to ti ganger.

Til sammen er det ni lag som har vunnet La Liga en eller flere ganger. I tillegg til de tre som er nevnt over, er det Athletic Bilbao, Real Betis, Sevilla, Valencia, Real Sociedad og Deportivo La Coruna. Disse seks lagene har vunnet La Liga til sammen nitten ganger. Av disse igjen er det Athletic Bilbao og Valencia som har flest, med henholdsvis 8 og 6 ligatitler.

Oddspilling på La Liga

Hver eneste kamp i La Liga byr på hundrevis av oddsspill og fotball betting. Ekstra mange spiller på vinnermarkedet når det er El Clasico-oppgjør. Rett og slett oddsspilling på om Real Madrid eller Barcelona vinner kampen, leder ved pause eller kombinerer disse to spillene på samme tippekupong. Andre kamper som tiltrekker seg mange oddsspillere er lokaloppgjørene mellom Atletico Madrid og Real Madrid samt Sevilla mot Real Betis. 

Dette er populære hovedmarkeder for betting på La Liga. Men du finner selvsagt hundrevis av andre muligheter i hver eneste kamp. Det kan for eksempel være på det konkrete sluttresultatet i antall mål. Eller om det første målet i kampen mellom Valencia og Athletic Bilbao kommer på straffespark, corner eller frispark.

Du kan også spille på enkeltspillere. Det vil si om favorittspilleren scorer det første målet i en konkret kamp. Og om denne scoringen kommer i løpet av kampens første 10, 15, 20 eller 30 minutter. Det finnes også oddsspill på om konkret spiller pådrar seg gult eller rødt kort i en kamp, eller om denne spilleren lager straffespark i den samme kampen. 

Utover spill med odds eller liveodds på utfall i enkeltkamper, kan du også plassere langsiktige vinnerspill (outrights). Det er betting på hvilket lag som vinner La Liga, ender topp tre, rykker ned samt hvilken spiller som blir toppscorer i La Liga. Oppdag også liveodds på La Liga for enda mer action.